Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, September 17, 2010

Perihal Muka


Hellow! Selamat pagi semua! (Kalau baca entry nie waktu petang jadi selamat petang. Kalau baca entry nie waktu malam jadi selamat malam ye!)

Just hari nie nak share sikit pengalaman 24 tahun me menjaga muka. Actually, my face nie takdelah punya masalah yang kronik sgt pun. Kalau orang tengok dari jauh or kalau orang tak telek betul-betul my face nie mesti akan cakap:

"Eh, kulit u bersih la... Takde problem pun." Takpun,

"Eh, bersihnya kulit u. Pakai ape ye?"

Haha...

Bersih la sangat... Padahal, kalau sental dengan make-up remover tu, baru tau 'bersih' nyew kulit muka I. Haha...

Actually, me nak cerita sikit satu story nie. Kalau dulu, memang kulit muka ni susahlah nak ada masalah. Senang je nak jaga. Tak payah nak pakai ape-ape produk penjagaan muka. Just cuci muka je, tu pun pakai cleanser cap Safi mentimun tu. Then, kalau tiba-tiba muka nie naik jerawat, tepek-tepek dengan Oxy dah! Esoknye hilang.

Tapi sekarang tidak lagi. Sedih! Nie semua gara-gara gatal pergi try buat facial muka time last year degree dulu. Sampai sekarang ni my face asyik tumbuh white heads je. Banyak pulak tuw!!! Lagi-lagi dekat pipi sebelah kanan. Selambak! Anyone boleh suggest produk muka apa yang berkesan untuk hilangkan white heads???

Ramai kawan suruh me try produk 'Tia Amelia'. Tapi bila da guna, kulit jadi macam tegang semacam. Then rasa macam panas je. Bila panas mesti la muka pun jadi merah-merah. Terus stop guna. Abes terbang jugak la duit beli produk tu sebab beli satu set. Siap dengan toner semualah! Maybe sebab my skin punya type sensitive kot. Sebab tu tak sesuai. :(


Tia Amelia's Product. Source: Googles

Then, me try produk 'Syahirah'. Tapi still tak berkesan jugak. Harap muka jadi terlebih putih macam tepung gomak ada. White heads tu still maintain selambak dekat muka. Lepas tu my hubby selalu complain, lagi-lagi time nak tido yang me da bau macam 'ubat' bila pakai mosturizer Syahirah tu. Haha...

Syahirah's Product. Source: Google

Dah tak tau nak pakai apa dah! But still jugak la pakai produk Syahirah tu sebab da belikan? Igt macam nak try Aveana, D'navechee's product. Macam bagus je. Sebabnye, terbaca ada satu testimoni tu cakap macam ni:

From: Rusmaizar
"Ok. Saya baru menggunakan produk ini. Sebelum ini kulit muka saya suka naik jerawat yang kecil2. Selepas menggunakan produkni. Muka saya makin kurang jerawat. Kulit wajah saya nampak bersih dan berseri. Kini saya lebih yakin menggunakannya. Saya juga bagitahu pada kawan2 untuk cuba produk ini."

Jerawat kecil-kecil tu means white heads la kan kan??? Harus cepat ni beli product ni!! Hihi...

Aveana's Product. Source: http://www.dnavechee.com.my/ms


Oklah. Nanti nak paw my hubby suh dia belikan. Kiki...

Tata....

2 comments:

buRn said...

nnt b mtk resit ye, leh claim...hahaaa

♥ balkidz_hunny ♥ said...

huhu..u nak try aveanna yer?
nanti inform i yer ok ke tak..