Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 15, 2013

Nursing Wear for Muslimah


Assalamualaikum w.b.t.


Ok, terajin pulak hapdate blog hari ini. Ngee...

Nak story sikit pasal nursing wear. For me, nursing wear ni sangat-sangatlah penting sebab I'm still fully breastfeed lil Arissa. Alhamdulillah, dah hampir 6 bulan dah. Production susu pun alhamdulillah mencukupi untuk Arissa even kadang tu aku kene minum air sampai buncit-buncit perut sebab nak kasi refill susu. Heheh.

So bulan ni sempatlah aku grab 2 helai nursing wear. Tak banyak pun yang aku ada. But sekarang ni terasa macam nak buat collectionlah pulak sebabnya dah jumpa tempat nak beli nursing wear yang sangat comfy seperti di bawah.




Ok, 3 di atas sudah dimiliki. Yang di bawah ni berangan nak beli. Sebulan 1 pun jadilah. Heheh.






Cantikkan? Yang penting tutup aurat, cover part lengan tu. Sebab kebanyakan baju nursing yang dijumpai adalah banyak yang lengan 3 suku plus ada strip dekat cik B's area. Tu yang tak syok tu. Huhu.

Aloh cidebab Afeef dah bangun pulak. Sambung lagi nanti. Daa...

12 comments:

mama ila said...

haah la pya..cantik2 baju dia..warna n design pun cam best jer..x macam baju nursing yg lain

ryy.han said...

Kita pun beli sikit2 nursing wear...skali skrg kira bnyk la plak..shirt, kurung, dress...

Tp yg best ada yg xcaya tu nursing wear...ada yg siap kenan nk beli

mRsFirdxora said...

ila pon suka beli nursing wear auntumz nie..skang dh de 4koleksi je..dari preggy pakai trus sambung utk menyusu skali..jimat kt situ..lg pun kain dia selesa..tak panas.. ni tgh preggy dh pakai..nnti just continue pakai lepas bersalin nnti..

Cik Puan Fara said...

hee..haa kain dia pun best la jugak bg farrah.. farrah ade 2 je.. tp dulu xpenah pulak tgk design ni.. nnt kalo pregnant lg, bole la try yg ni plak :)

Sofiah Abdollah said...

Ila:

Kan ila? pya suka kaler dia. terang. hehe. tp tulah, same paten je. kekee..

Sofiah Abdollah said...

Ryy.han:

Pya baru kumpul sikit je. Sbbnye baru jumpa nursing wear yg mcm ni. Tp lps ni nak ngumpul lg la. Hehe...

Sofiah Abdollah said...

Ila:

Btl tu ila. sgt2 berbaloi beli time preggykan? blh terus pakai je pas deliver nnt. Pya kalo tau dr preggy arissa dah beli. tp ni pun baru jumpa. Kain dia sgt best! =)

Sofiah Abdollah said...

Farra:

Farra dulu beli brand Dynas kan? huu pya tak mampu la nak beli brand gitu. Haa bila2 Iqy nk dpt adik cecepat beli ye pakai dari preggy blh terus after deliver =)

Lilyana said...

sis saiz dia standard ke? sy dilema plak between M @ L..kalo sis bace, ley tak reply kat email saya yana_sagi@yahoo.com..ni first time pregnant n first time nak beli..tq sis

Pya said...

Liliyana:

1st of all thanks ye yana drop comment. Saiz dia standard kut dear. Sis ni besar orgnya so kalau cardigan tu beli saiz xl, tp kalau blause beli saiz L. Yana orgnya macam mana? kalau M pun ok rasanya tapi nnt lama2 perut besarkan so tak salah kalau beli besar sikit pun. sis dah reply e-mail ye =)

Anonymous said...

as salam...hehe sy pun first time preggy n teringin plak nak beli baju ni..cantik plak rasenyer..boleh tau kat mane ek beli baju camni..? hehehe boleh x reply kat email sy..? herbie_8795@yahoo.com.my...tq ek..hehehe

Suraya Morsidi Morshidi said...
This comment has been removed by the author.