Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, August 2, 2012

Cidebab Afeef 1st BeeDay Party (BumbleBee Theme)


Assalamualaikum w.b.t


Hoho! Dah sebulan lebih dah cidebab Afeef sambut birthday baru terkedek-kedek ibunya nak buat story. Eh eh, ade ke orang baca blog ko yang dah berlapuk bersarang nih? Haha... Takpelahkan, ibu story sebagai kenang-kenangan untuk anak ibu yang cidebab ni baca dah besar esok.


Alhamdulillah, 17th June 2012 yang lepas genap setahun cidebab Afeef. Besar dah! Dah pandai jalan even suka jatuh berlepuk macam nangka busuk (ini budak nak jatuh tak reti nak duduk sendiri main jatuh je). Afeef dah berjalan few steps masa umur dia 11 bulan lebih lagi. Disebabkan badannya yang semangat, dia tak merangkak, maka oleh yang demikian dia terus berjalan. Haha! Berdiri pun kena orang tarikkan badan dia sampai berdiri lepas tu terus dia terkedek-kedek berjalan. Just 2-3 minggu lepas baru dia boleh memapah dan berdiri sendiri tanpa pertolongan orang. Alhamdulillah!


So, 17 Jun yang lepas my parents pun ada datang untuk sambut bersama birthday cucu kesayangan mereka ni. Sebabnya, keesokkan hari tu my abah ada appoinment dengan pakar jantung dekat Hosp. Sultanah Aminah. Sambutlah kami berenam je plus my abang Akie pun ada sama. Tak jemput orang pun sebab aku pun tengah sarat tak larat nak melayan tetamu time tu (preggykan adik Afeef, Arissa 9 bulan time tu). Haha... Nanti Afeef dah ada kawan sekolah baru ibu buat majlis besar-besar sikit yea.


Meh nak tepek sikit gambar-gambar time birthday party Afeef =)


 AbahTok & MakTok Afeef =)

 Me, busy preparing the food. Hehe...

Birthday cake yg super yummylicious! BumbleBee Theme.
Afeef makan 2-3 suap je yang lain semua orang tua yang bedal! Haha!

Nak tunjuk paper bunting/banner yang comel tu sebenarnya

 Makan KFC jer
 
 Mula-mula ibu dukung Afeef =)

 Pastu ayah sibuk nak dukung birthday boy pulak. Haha!

 Cidebab Afeef super happy dikepit oleh ibu & ayah =)

 Time nak tiup lilin

 Time nak potong cake

Birthday present from Pak Kie!


Hoh! Gambar birthday boy sorang-sorang lupe nak snap!  =(


Tetiba rindunya dekat cidebab Afeef! Dia dekat rumah bs sekarang ni sementara aku berpantang sendiri. Tak sabar nak habis pantang nak jaga 2-2 baby sendiri. Hopefully dapatlah handle dengan baik, inshaAllah amin...


Last but not least, gambar cidebab Afeef kelmarin. Time ni baru balik dari rumah bs. Miss him so much!

Ibu sayang sangat-sangat dekat Afeef!


3 comments:

Anak Tajul Molok said...

happy birthday afeef!!!!

may Allah bless your growth lil boy.

A&A touch's said...

simple and nice.. happy besday afeef... :D

diyadeary said...

Hapyy birthday afeef!! auumm geram pipi labuh dia.. hehe
Piya selamat berpantang juga!! :)