Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, July 29, 2012

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq


Assalamualaikum w.b.t.




Alhamdulillah... selamat sudah melahirkan yang kedua ni.


Name : Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq
Date of Delivery : Monday, 23rd July 2012 (39 weeks 5 days)
Time : 1.45pm
Place of Delivery : Hospital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru.
Birth Weight : 2.88kg
Birth Height: 47cm
Normal delivery, SVD


Khayla bermaksud, yang cantik
Arissa bermaksud, azam yang kuat


Wah lamanya tak update blog! Super malas betol skrg ni. Haha... Gambar time birthday party abang Arissa, Afeef pun tak sempat nak letak lagi. Alhamdulillah leganya da beranak. Cukuplah kot 2 je buat masa sekarang ni (Bila cakap macam tu kat nurse-nurse yang datang check, makcik ngurut, semua cakap "Cakap bolehlah nak 2 je, nanti-nanti mesti lekat lagi". Wahaaa! Takutnya nak beranak lagi). Dah dapat sepasang ni, Syukur Ya Allah! Lagi-lagi bersalinkan Arissa ni tak kena induce pun plus sakit bersalin pun sekejap je (hampir terberanak dekat wad lagi > nanti ye cerita pengalaman bersalin). Tapi yelahkan, siapa yang pernah melalui bersalin secara normal ni je yang tahu betapa sakitnya nak keluarkan kepala baby ikut bawah nun walaupun sakitnya sekejap. Dengan kena jahitnye lagi. Huhu... Tapi itulah perempuankan. Berjihad, bertarung nyawa demi melahirkan zuriat suami tercinta. Ececehh... 


Hurmm, nak tulis panjang-panjang tapi nantilah dulu. Kumpul idea dulu. Kalau type sekarang mesti ayatnya tak menarik sebab tengah lapar (haha ampun, den tak puasa!). Bersambung lain kali ye!


Wassalam...
 

2 comments:

fiszah_pjo said...

hi arissa dan abg debab,,hehe..atirah ni..atirah datang tinggalkan jejak..selamat berpantang pya

Pya said...

hi atirah yg comel! thanks visit blog pya fiszah =) nnt pya visit blog fiszah pulak k =)