Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 6, 2012

Alhamdulillah... Rezeki anak-anak, ibu pun tumpang sekaki. Hehe!!!


Assalamualaikum w.b.t.



Woha! Lamanya tak update blog! Rindunya!!! *Rasanya tiap kali update blog mesti cakap mukadimah nie dulukan?* Haha!


Rasanya nie paling lama aku tak update blog. Almost 4 months kot. Last entry bulan Disember. Teringin sangat nak update tapi... tapi... ada je yang menghalang. Tapi hari nie, tiba-tiba terasa nak tengok nuffnang. Sekali terbulat mata sekejap sebab tiba-tiba ada *banyak* duit. Muahaha... (sila lihat ada tanda * di situ) Alhamdulillah rezeki jugak. Tak update blog pun ada jugak yang sudi singgah & klik my nuffnang ye. Terima kasih semua!


Sejak mengandungkan adik Afeef nie, alhamdulillah rezeki sangat mencurah-curah.
Rezeki yang paling best adalah, kami anak-beranak dah selamat berpindah ke rumah sendiri. Even bukanlah rumah idaman yang mahal-mahal, tapi syukur... Sekurang-kurangnya tak la terbang RM600 ke tuan rumah setiap bulan. Kalau terbang duit pun, ke harta sendiri. InsyaAllah ada rezeki lebih nanti, rumah ni boleh la di sewa & akan cari rumah yang lagi selesa. Hubby teringin sebenarnya nak beli rumah semi-D. Dah jumpa pun yang berkenan tapi rumah tu bakal siap 2 tahun lagi. So, rasa macam better beli rumah biasa-biasa je dulukan dari nak menyewa sampai rumah siap. Kan?


Rezeki lain. Before pindah rumah bulan Februari hari tue, hubby
sempat tukar kereta. Alhamdulillah dapat jugak kereta idamannye. Tak nyenyak tido malam selagi tak beli kereta tue. Huhu... Ibu dengan Afeef nie menumpang jela. Dari kereta Saga BLM ke Mazda3. Sangat bangga dengan my hubby sebab umur belum pun masuk 26 tahun tapi dah merasa pakai kereta idaman. Aku??? Huhu... Kerja pun tak lagi. So tak merasa la nak beli-beli barang idaman lagi. =(


Hubby's new baby =)


Rezeki lain. Hubby dapat naik pangkat lagi! Woha! So so happy for him. But disebabkan naik pangkat lagi, hubby kene pergi training di Scotland for one week. Huhu... Berjauhan lagi la nampaknya. Baru je kene tinggal, hubby pergi offshore 3 weeks kat Miri hari tue. Takpelah, happy hubby naik pangkat lagi mengatasi sedih kene tinggal kot. Hehe!


Rezeki lain. Got presents from hubby! Wee~~~ New handbag & shoes. Thanks my dear! Love you so much! =)



Cerita tentang Cidebab Afeef.
Mesti mau selit cerita anak-anak. Hehe! Perkembangan Afeef sekarang:

- Sudah tumbuh 2 batang gigi bawah masa umur 8mo 2weeks

- Masih belum merangkak tapi dah ada tanda-tanda nak angkat montot & tangan
- Sudah mula makan puree buah ibu buat. Kalau tak dulu lueh je. But still refuse nak makan bubur nasi. Nestum je yang dia nak telan

- Pandai lambai tangan sebut "tata"

- Pandai cium ibu kalau ibu sua pipi. =)
- Sudah boleh duduk dengan stabil tapi ibu yang dudukkan, belum boleh duduk sendiri
- Dah pandai nak keluar berjalan. Pantang nampak ibu bukak pintu mengamuk nak keluar. Huhu...


Itu je kot.

Latest pic with cidebab Afeef =)


Cerita tentang adik Afeef tak banyak. Adik Afeef baru je masuk 24weeks. Dah mula membonjol-bonjolkan perut ibu yg boyot nie. Hehe! Berat ibu pun makin naik mendadak. Adik Afeef baru 24weeks berat ibu da 60kg. Preggy Afeef dulu, 28weeks baru 59kg. Berbezakan? Haha...


Oh oklah, cidebab sudah mengamuk. Tak sihat sangat hari nie dia. Montot dia merah-merah. Asyik poo-poo je lately. Nak basuh poo-poo pun meraung-raung. Bersambung lain kali...


2 comments:

MissRhana said...

happy for u :)

Pya said...

thanks a lot MissRhana