Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, November 5, 2010

Baby @ 7th weeks...


Kronologi hari-hari yang memenatkan~


Jumaat (29.10.2010)

Tunggu hubby balik dari kantor. Siap packing-packing barang sebab nak balik kg. Yabedabeduuuu~


Sabtu & Ahad (30.10 & 31.11.2010)

Di rumah my mum di Muar. Lamenye tak balik kg. Rindu betul bau-bauan my mum (sbb me ni pantang tgk my mum, asyik nak peluk je nak cari bau. haha). Dihidangkan dengan pelbagai jenis buah-buahan sampai tak terlarat nak makan. Then asyik kena kaunseling dengan my brother (Dr. Zakaria) tentang pregnancy. Habis segala risalah pasal pregnancy dia bagi kat aku. Siap belikan buku ttg pregnancy lagi. He's such a caring brother! Bertuah badan...


Isnin (1.11.2010)

Bergegas ke UTM Skudai untuk ketemu supervisor kesayangan, En. Norazam. Sebelum tu, ke PSZ untuk memulangkan buku-buku tebal sebanyak 7 buah dan seterusnya kena bayar denda RM49 disebabkan lewat hantar selama sebulan. Padan muka! Then, pulang ke Muar semula sebab hubby tak larat nak drive balik Shah Alam.


Selasa (2.11.2010)

Pagi-pagi buta da bangun siap-siap sebab my brother suruh buat buku merah dekat klinik dia. Seronok aku dpt layanan vvip dari staff dia. Yelah, adik doktor la katakan. Haha... Ambil kesempatan betul! Dekat 2 jam jugak aku kat klinik Sg. Rambai tu. Banyak betul nurse tu bagi nasihat. Then my brother pun sibuk nak scan-scan perut aku. So cute! Disebabkan scan klinik tu sgt cabuk, tak nampak satu ape pun! Tapi my brother berusaha jugak tu scan. Haha. Comel betul abg aku ni beria dia nak tgk bakal anak sedara dia.

Then habis buat buku merah, bertolak terus ke Shah Alam sebab ada appointment dgn doc. Mazita di DEMC. Nasib da tak ramai orang, so tak payah nak kena que ambil no. Doc terus scan perut. Then nampak kantung baby dah semakin besar. Then doc zoom tgk dalam kantung tu. Nampak my BABY! So cute! Dah ada heart beat lagi. So, doc kata, ALHAMDULILLAH~ it's a normal pregnancy.



Balik-balik rumah terus tido terbongkang. Haha... Then malamnya start muntah-muntah balik. Maybe penat sangat kot. Semoga morning sickness ni cepat hilang. Nak kena fokus study for exam PTD pulak. Then, presentantion thesis on Raya Haji-2. Habes mood nak raya tahun ni! Takpela, demi tesis =(

4 comments:

Qistina said...

wah!alhamdulillah....

- Mimi - said...

waa..congrate piya!
suke nye bila bc baby da ade heartbeat..heee

Puan D0T said...

ooo... seronok nye.. x sabar tunggu baby besar.. nak scan =)

Sophie said...

To Qistina:

Thanks Qis!!!


To Mimi:

Thanks Mimi! Tula, hepi sgt2! =)


To Puan Dot:

Hihi... nnt da scan lagi excited! =)