Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 19, 2009

Lambat lagi tp da kene stat berpikir..


Lame da bl0g nie terbiar.. Sian kamu ye bl0g..


Hurmm... Berkaitan dgn tajuk entri di atas, start dari date arini (nape arini?? Tah la.. maybe sbb ari2 sebelumnya aku sibuk dgn byk hal lain), aku da kene start berpk ttg my wedding. Even ms still panjang lagi (ade 170 ari lagi sebelum tarikh 8 Mei 2010 menjelma) Ngeee...

Actually, susah btl nak decide tarikh wedding ni. Sampai bergado-gado berminggu-minggu! Huh! Bukan ape, aku pun still study lagi. My bee pown baru sebulan lebey keje. Then, plus halangan yg lain. Ikutkan ati, macam nak tangguh je wedding nie, tp kesian pulak kat my bee. So, setelah disemak date2 yg sesuai, akhirnye kami tetapkan 8 Mei 2010 sbg tarikh wedding kami. Actually 8 Mei tu date besday my bee. Sonok dia besday dia jadi wedding day! huhu..

My bee ari2 call suh tgk2 tenet cari wedding card, pakej kawin n etc. Mule tu pk macam awal lagi. Tp... pk2 balik, persiapan wedding sume kene buat awal sbb bulan 3-5 tu aku da busy ngan assignment + exam + master project proposal.

So, kat bawah ni ade senarai CHEKCLIST for our wedding.
Source : sini + edit sket

FOR HIM:
1. Jam
2. Kasut
3. Wallet + Belt
4. Kemeja + Tie
5. Set Perfume
6. Set Body
7. Fondant Cake
8. Cup Cakes

9. Fruits
10. Chocolates
11. Sireh Junjung


FOR ME:
1. Mas Kahwin + cincin
2. Jam
3. Kasut + H/Bag
4. Set Perfume
5. Set Body
6. Set Make-up
7. Sireh Junjung
8. Chocolates
9. Buah

IMPORTANT!
1. Kursus Kahwin
2. Borang Nikah
3. HIV Test
4. Tok Kadi
5. Pengapit

WEDDING DAY
1. Mak Andam
2. Sewa Baju Sanding + Baju Bertandang
3. Baju nikah
4. Set Pelamin Lengkap
5. Kanopi
6. PA System
7. Photographer
8. Kompang
9. Bunga pahar
10. Bunga Manggar
11. Hiasan hantaran
12. Kad Kahwin
13. TQ Tag
14. Penanda Arah
15. Doorgifts
16. Jemputan List
17. Alas dulang dan dulang hantaran
18. Tempat cucuk bunga pahar
19. Tempat cucuk bunga manggar
20. Wedding Cake
21. Favor Bag
22. Banner kawin

BILIK PENGANTIN

1. Cat bilik
2. Katil
3. Cadar
4. Langsir Bilik Pengantin
5. Hiasan Bilik Pengantin
6. Carpet
7. Lampu

RUMAH

1. Cat Rumah
2. Kemas Rumah
3. Hiasan Rumah
4. Langsir Rumah

OTHERS
1. B
unga tangan
2. SPA
3. Pakaian Bestman + Bridesmaid
4. Pakaian Family

LAST SEKALI
Honeymoon

Ngee.... byknye mende ke buat! Cam takot pulak! =(

13 comments:

rimieilya said...

hehe..ko yg nk kawen tp aku plak excited..aku dh gi kursus kawen pn..hurm,aku nasihatkn ko wt yg leh wt awl tu cpt2 spt...ujian HIV (valid 6bln), borang nikah (valid 3bln), barang2 hantaran yg thn lama tu beli awl, list jmptn n lain2 yg ko rasa leh siapkn awl..sukenye aku kwn aku dh nak kawen...

OpiYa OneL said...

To mirae:

waa.. da buat kursus kawen da? bagusnye. aku bulan 12 ni baru nak buat. mira, ko bile nak kawen ni???

anak tajul molok said...

akak bestnyeeee!!

plan2 leklok k..

mcm takut lak tgk list mende tu.

nnty eyra nk kawen copy kat sini jela.da lengkap eprsiapan.. ngehh

apai said...

hoh! nak kawen doh.hoh ho hohoh

rimieilya said...

aku?? ntahler..lmbt lg kot.saje amik kursus awal sb murah.ehe..

bELLe said...

weyh..kite same la..
wed aku pon tym bday tunang aku..hihi..

OpiYa OneL said...

To eyra:

heee.. akk pon copy paste org len punye checklist. huhu.. tula, byk mende kene buat.. cuak je..

To apai:

lmbt lagi la pai.. 5 bulan lagi.

To mirae:

nape lambat lagi?? tak bek tunggu lelame.. hee..

To bain:

aku tiru ko la babe wat wedding time besday dia.. huhu.. tp ko kawen lu. tak aci!! weh, update le blog ko tu.

_ReRaMa_TeRBaNG_BeBaS_ said...

AKHIRNYE~~~~

hapy on behalf of my rumate!!!!!

(girang melompat2!!!)HEHEHEHEHE

nwy,buat slow2,,,

gudluck babe!

smart-n said...

perkahwinan bukan memaksa untuk memikirkan semua. semua benda atas keupayaan. pandai2 bahagikan tugas kepada yang lain.

tp bagus jugak kalau dibuat list untuk mengelakkan x nampak. tp jgn strict sangat pada list. kalau part2 kenduri ni slalunya mak bapak yang akan sibuk. bab hiasan2 ni adalah orang lebih pengalaman akan membantu.

jgn risau. InsyaAllah semua akan berjalan dengan sempurna.

OpiYa OneL said...

To ika & apamz:

Korang berdua mmg tersgtlah best!!! Thanks guys!!! =)

bELLe said...

la..yeke??
haha..xpe..janji kawen..heheh
tnggu de mase la bru hapdet..heheh
skang tgh bz manjang jek..
huhu

Hanif Kaizuki said...

Wah banyak nye list....

OpiYa OneL said...

To hanif..

tula, byk giler.. tah termampu nak buat ke tak sume tu.. hehee..