Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 12, 2013

Baby Sebamed. Product Baby Terbaik di Dunia!


Assalamualaikum w.b.t

Untuk para-para bakal ibu, ataupun yang sudah bergelar ibu dan mempunyai anak yang bermasalah kulit seperti daku, silalah segera pergi ke Guardian ya untuk membeli produk baby Sebamed ni. Hehe... 

My babies Afeef dan Arissa both ada masalah kulit. Yang si abang kulit sensitif nyamok! Haha. Pantang nyamuk gigit, habis berkudisss teruk kulitnya. Sila lihat gambar di bawah ye. Masa tu tak tau binatang apakah yang menggigit beliau. Lama-lama setelah beberapa eksperimen dibuat, baru tau kena gigit nyamuk rupanya! Sadis mak!


Kesiankan? Eh rindu pulak cidebab Afeef time ni. Hehu...

So, bila kulit dah berkudis-kudis ni, adalah pakaikan juga sabun Sebamed untuk dia. Tapi sekarang dah jarang kena sebab dah tau dia tak boleh dekat dengan nyamukkan? So ibu dia sangat berjaga-jagalah terutama kalau balik my kampung. Sebelum keluar rumah kena lap-lap badan dengan mosquito repellant wipes. Beli brand Baby Kiko sebab wangi! Hehe.


Yang si adiknya, Arissa pulak allergi habuk kut. Bila dah start mengesot, dia meneroka segenap pelusuk bawah meja makan, meja kopi dan segala meja, so tangan dan kaki dia selalu tumbuh ruam-ruam merah. Kadang lagi teruk dekat seluruh kepala dan leher. Menggaru habis dia. Kesian. So ibunya pun belikanlah rangkaian produk Sebamed baby untuk dia. Sabun, syampu dan lotion. Memang bila dah pakai produk Sebamend baby ni banyak sangat perubahan yang positif. Tapi itu budak sangat ligat. Huhu. So kadang elok ruamnya kadang naik balik. Tapi kulit Arissa sangat lembut gebu bila pakai produk Sebamed baby ni.
 


Rangkaian produk Sebamed Baby. 
Thanks Juju bagitau yang botol besar baby liquid cleanser tu ada dijual di Guardian. Puas hati dapat beli botol besar. Hehe...


So, kepada para-para bakal ibu, sangat digalakkan untuk membelikan bayi baru lahir anda nanti sabun Sebamed Baby ni ye sebab kulit baby baru lahir sangat sensitif. Teringat time Afeef dan Arissa baru lahir dulu my emak dan makcik tukang urut mandikan both dengan sabun Johnson Baby. Habis naik merah-merah satu badan. Sayangnya sebab masa tu tak tahu pun ada produk Sebamed Baby ni. Huhu...


Oklah nak tepek juga gambar 2 budak kesayangan ni. 

Adik, Arissa.

 Abang, Afeef. Kejap je dah besar kamu ye!


Bersambung lain kali yep! 

Wassalam...

4 comments:

yOURs said...

Rindunyee tgk cidebab afeef time tu... da x debab da...huhu

Nurza Awi said...

hihi...dah beli saiz besarr! mudah kan..alhamdulillah..

Tp rasa mcm susah je nak maintain pakai sebamed nih..huhu. sbbnye mahal *nangis*. Nanti slow slow juju nak tukar ke Johnsons pulak..tp utk losyen je laa kot. Kalau mandian masih nak kekal sebamed..hihi

Farah Zamri said...

Kak Pya,
dah beso si Abang!hensem :D
cop buat menantu!hihihihi.
si Adik pon kemain comel.

Azura Awang said...

Mandian n syampu yg sama je ke?